תאונת דרכים איננה מצב נעים לא כשהיא מתרחשת בארץ ובטח לא בעת חופשה, טיול או פגישת עסקים בחו״ל. תאונת דרכים בחו"ל היא מצב אותו לא צפינו ולא תכננו מראש המשלב פגיעה ברכוש, לעתים גם בגוף, סיטואציה מלחיצה הן מבחינה נפשית והן מבחינה גופנית, סוג של טראומה אפשר לומר.
אז נכון, אין כמעט ישראלי שטס לחו״ל ולא מבטח את עצמו עם ביטוח רפואי לחו"ל מקיף, מה שיאפשר לכם ברוב המקרים לקבל החזר כספי על הטיפולים הרפואיים אותם עברתם במדינה אליה נסעתם, זאת בהתאם לפוליסה שהחלטתם לשלם עבורה, אבל מבחינה משפטית, לא תוכלו להגיש תביעה בישראל על הנזק שנגרם ולכן אם עברתם תאונת דרכים בחו״ל, הפוסט הבא יסייע לכם להבין איך מתמודדים נכון.
אז הדבר הראשון והחשוב ביותר שאתם יכולים לעשות זה לנקוט בפעולה התואמת את המצב הרפואי בו אתם נמצאים אחרי תאונות דרכים בחו״ל. אם אתם או האנשים ברכבים האחרים שהיו חלק מהתאונה זקוקים לסיוע רפואי, אין להסס ויש להזמין אמבולנס לזירת האירוע מהר ככל האפשר. לצד זה כשמתרחשת תאונת דרכים בחו"ל, חשוב מאוד לתעד את הפרטים ולשמור את כל המסמכים מזירת האירוע שכן מדובר באירוע שכנראה לא תהיה לכם גישה אליו בעתיד הקרוב. נסו לצלם את זירת התאונה, לשמור את הכתובת של התאונה, לתעד את השעה, את נסיבות התאונה, את השמות של הלוקחים חלק בדבר כולל עדים, מספר הרכב בו נסעתם, מספר הרכב הפוגע ואת כל המסמכים הרפואיים שיסייעו בשלב מאוחר יותר להגיש תביעה מסודרת.
במקום בו ניגשתם לקבל טיפול רפואי חשוב לספר כי עברתם תאונת דרכים ולבקש מהצוות הרפואי לתעד את המידע הזה, גם אם זה בשפה המקומית ולא באנגלית, זה עדיין מידע חשוב. חשוב מאוד לשמור את כל המסמכים הרפואיים שיהוו עדות על התרחשותה של תאונת דרכים בחו״ל במדינה בה אתם נמצאים.
לאחר החזרה ארצה, המשיכו את הטיפול הרפואי, גשו לקופת החולים, בקשו הפניות לרופאים המתאימים וזכרו כי כאב שנראה זניח היום, יכול להתפתח למשהו רציני יותר. לאחר שהתאקלמתם, מומלץ ליצור קשר עם הצוות של interclaims שיסייע לכם להבין האם אתם צפויים לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לכם כתוצאה מהתאונה.